TUBA NADAL

 

El Tuba Nadal té els seus orígens en el Tubachristmas, un concert que aplega instrumentistes de tuba i bombardí, i en què s’interpreten arranjaments de les nadales més conegudes arreu.

El primer Tubachristmas de la història va ser dirigit per Paul Lavalle a la plaça Rockefeller de la ciutat de Nova York el 22 de desembre de l’any 1974. Aquesta tradició iniciada fa ja més de 4 dècades s’ha estès per tot el món.

Des de l’any 2010 el Tubachristmas se celebra també a Catalunya, on actualment rep el nom de Tuba Nadal. La nostra trobada nadalenca s’ha celebrat a Barcelona entre els anys 2010 i 2015, i a partir de 2013 es van sumar a la iniciativa també els tubes i bombardins de la diputació de Tarragona, amb concerts a les ciutats de Tarragona i Reus.

Tuba Nadal 2012
Barcelona

 

L’any 2012, després de la fundació de l’Acatub, l’associació entra a col·laborar activament en la trobada nadalenca promoguda i organitzada pel tubista Pablo Fernández. Seguint el model dels anys anteriors els tubes i bombardins participants varen participar en un breu assaig abans de l’esperat concert, on varen delectar al públic amb les nadales més conegudes del país.

 

La banda de tubes va ser dirigida per Pablo Fernández i va comptar amb la participació de més de 30 tubes d’arreu de Catalunya.

 

El concert tingué lloc al davant de l’Hotel Hilton de Barcelona i comptà amb la col·laboració del mateix hotel i de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Tuba Nadal 2013
Barcelona i Tarragona

 

L’edició del Tubachristmas 2013 va donar continuïtat a les edicions anteriors amb més públic, més músics i més punts de trobada. Per primera vegada es va celebrar un Tubachristmas a Tarragona a més del que ja venia sent tradicional  a Barcelona.

 

La trobada a Barcelona es va celebrar al davant del nou Centre Cultural del Born al barri de la Rivera on Pablo Fernández va tornar a dirigir una banda de tubes de gairebé 40 músics. Aquesta concentració va tenir el suport de l’Esmuc i del mateix Centre Cultural del Born.

 

La trobada a Tarragona es va estrenar al Conservatori de la Diputació de Tarragona amb uns 10 músics dirigits per Carles Lorente.

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4
Tuba Nadal 2014
Barcelona

 

Aquest any la Banda Simfònica de Roquetes-Nou Barris va convidar a la Banda de Tubes de Catalunya a oferir el seu Tubachristmas al públic de Nou Barris.

 

La trobada a Barcelona va tenir lloc el diumenge dia 14 de desembre al Centre Cívic de les Basses on una banda de tubes de 30 músics va interpretar les tradicionals nadales. En aquesta ococasió la banda va gaudir de Toni Chelvi, Joan. B. Domènech, Rubén Zuriaga, Guillem Luis i Vicenç Navarro a la batuta.

 

El públic també va poder gaudir de l'actuació de la Banda Simfònica de Roquetes sota la batuta del seu titular Vicenç Navarro i d'una mostra de sardanes de l'Ideal d'en Clavé de les Roquetes.

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5
Tuba Nadal 2015
Barcelona i Tarragona

 

L’edició del Tubachristmas 2015 de Barcelona es va tornar a celebrar a l’aire lliure. En aquesta ocasió, el 15 de desembre a les 19h la Plaça de les Glòries va acollir a gairebé 30 tubes i bombardins d’arreu de Catalunya, que varen interpretar les nadales més conegudes sota la batuta de Pablo Fernández.

 

Amb la col·laboració de l’Esmuc i el TRAM l’esdeveniment va ser retransmès per Btv Directe i formà part de la felicitació de nadal del TRAM per al 2015.

També es va celebrar el Tubachristmas a Tarragona amb la col·laboració de la Unió Musical de Tarragona i la EMT. El concert va tenir lloc el 24 de desembre a les 12:30h a l’estació d’autobusos de Tarragona.

Tuba Nadal 2016
Tarragona

 

L’edició del Tubachristmas 2016 es va celebrar a Tarragona amb una molt bona acollida. En aquesta ocasió la trobada comptà amb la col·laboració de l'Escola de Música i Conservatori de Tarragona, la Diputació de Tarragona i la Via T.

 

El concert que acollí un bon número de tubistes i bombardins d'arreu de Catalunya va tenir lloc el dissabte 17 de desembre de 2016 a les 12:30h a la Plaça dels Sedassos.

Tuba Nadal 2017
Reus

 

En aquesta ocasió el Tubachristmas 2017 es celebrà a la ciutat de Reus i comptà amb la col·laboració de l'Escola i Conservatori de Reus i la Diputació de Tarragona. La trobada, amb gairebé 60 músics, la més nombrosa de la història a Catalunya, fou un èxit de participació.

El concert tingué lloc el dissabte 23 de desembre a la Plaça Prim a les 12:30h.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/8

Tuba Nadal 2018

Barcelona i Tortosa

En aquesta ocasió el Tuba Nadal 2018 es va celebrar simultàniament a les ciutats de Barcelona i Tortosa. La trobada va ser tot un èxit ambdues ciutats. Vam passar junts una tarda plena d'activitats en la qual vam poder gaudir de molt bona companyia.

Els concerts van tenir lloc a Barcelona, el dia 21 de Desembre a la Rambla del Poblenou, i ha Tortosa el 22 de Desembre a la Plaça de l'Ajuntament.