CURSOS I CLASSES MAGISTRALS

 

Professors d'aquí i de fora són els encarregats d'impartir els cursos i classes magistrals que l'Acatub organitza any rere any. L'Associació ha tingut l'honor de comptar amb professors de talla internacional com Shoichiro Hokazono, Bastien Baumet, Steve Rosse o Jim Self entre d'altres. També hem pogut gaurdir dels coneixements dels tubes i bombardins de casa nostra com per exemple Rubén Zuriaga, Eduard Ruano, Toni Chelvi, etc...

 

Cada una dels cursos i classes magistrals estan pensats per a diferents nivells, per tal de  cobrir les necessitats de les futures generacions de tubes i bombardins de Catalunya.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6
STEVE ROSSE
Tuba

 

Amb el tubista americà Steve Rosse l'Acatub inaugurà la primera de les classes magistrals. Reconegut tubista internacional és professor del Sydney Conservatorium of Music i tuba solista de la Sydney Sy,phony Orchestra des de l'any 1990.

 

La trobada entre Rosse i els tubes i bombardins de Catalunya tingué lloc el dia 29 de setembre de 2012 a l'Escola Superior de Música de Catalunya on hi col·laboraren la mateixa escola i Miraphone.

 

En aquesta curta, però intensa classe el tubista americà ens explicà la seva concepció de la música i ens il·lustrà amb alguns dels exercicis tècnics que formen part de la seva rutina

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6
BASTIEN BAUMET
Bombardí

 

El jove i reconegut bombardí francès Bastien Baumet fou el primer convidat als cursos organitzats per l’Acatub. Nascut en una família de músics del sud de França inicià els seus estudis de ben jove. Havent estudiat al Conservatori Superior de París ha estat guardonat en nombrosos concursos de talla internacional com el Concurs Europeu de Luxemburg o al Concurs Internacional a Jeju (Corea del Sud). 

 

Des de l’any 2012 Baumet és professor del Conservatori  del 13è districte de París.

 

El curs tingué lloc al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona durant els dies 15 i 16 de març de 2013 on Baumet a més oferí un recital a l’Auditori del mateix conservatori. Hi col·laboraren el Conservatori del Liceu i Besson.

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5
RUBÉN ZURIAGA i TONI CHELVI
Bombardí i Tuba

 

En aquesta classe magistral l’Associació va tenir la sort de comptar amb els solistes de bombardí i tuba de la Banda Municipal de Barcelona. Rubén Zuriaga i Toni Chelvi, ens oferiren tot el seu coneixement en aquesta trobada d’un dia on hi participaren alumnes de totes les edats.

 

La classe magistral tingué lloc al Conservatori de la Diputació de Tarragona el dia 18 de maig de 2013.

 

Tots els alumnes del curs, després d'un intens dia de treball, oferiren un petit concert al públic assistent al mateix Conservatori.

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2
JIM SELF 
Tuba

 

Aprofitant la visita a Barcelona de Jim Self vàrem poder organitzar una petita trobada per conèixer al ja mític tubista i compositor americà. Self és un dels referents de la tuba a nivell internacional i ha desenvolupat la seva carrera a Los Ángeles on ha enregistrat més de 1500 bandes sonores per a Hollywood.

 

En aquesta classe magistral el tubista americà va respondre a les preguntes dels assistents a la trobada i va explicar els procediments i curiositats dels enregistraments en els que ha participat. A més va tenir temps per escoltar al quartet de tubes Euphonic Quartet.

 

La trobada tingué lloc el 27 de Juny de 2013 a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6
EDUARD RUANO
Tuba

 

Els assistents a aquesta classe magistral varen poder conèixer al tubista Eduard Ruano, professor del Conservatori Professional de Música de Saragossa. Ruano compagina la seva faceta docent amb la interpretativa participant de manera activa en diversos projectes.

 

Com en altres ocasions els alumnes d’aquesta classe magistral varen poder conèixer les rutines del professor convidat i treballar durant una estona de manera individual.

 

El dia 9 de novembre de 2013 l’Escola de Música Alba Massana de Gavà va acollir aquesta classe magistral.

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5
SHOICHIRO HOKAZONO
Bombardí

 

 

Aprofitant el concert que havia d’oferir el prestigiós bombardí Shoichiro Hokazono amb la Banda Municipal de Barcelona, vàrem poder trobar un dia per organitzar un curs intensiu amb el reconegut músic japonès.

 

Shoichiro Hokazono és un dels referents internacionals de l’instrument i un dels valors més importants actualment en aquest àmbit. Compagina la seva carrera internacional amb el lloc de bombardí solista de la Japan Air Self-Defense Force Central Band.

 

El curs va tenir lloc el dia 19 de març de 2014 al Conservatori Superior de Música del Liceu.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4
STEFAN TISCHLER
Tuba

 

En aquesta sessió i aprofitant el concert que oferí la prestigiosa Symphonieorchester des Baryerischen Rundfunks al Palau de la Música Catalana, vàrem trobar una petita estona entre assajos i concert per conèixer al seu tuba titular: Stefan Tishler.

 

Els assistents a aquesta classe magistral varen poder treballar individualment passatges orquestrals amb el tubista alemany. A més ens explicà la seva particular visió de la música i del món de la tuba.

 

La trobada tingué lloc el dia 9 d’Abril de 2014 al Conservatori Superior de Música del Liceu.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5
LENNART NORD
Tuba

 

Aprofitant el concert que oferí la Swedish Radio Symphony Orchestra a l'Auditori de Barcelona, Lennart Nord, el seu tuba solista, va trobar una estona entre assajos i concert per compartir amb els nostres alumnes.

 

La trobada tingué lloc el dia 24 d’Octubre de 2014 l'Escola Superior de Música de Catalunya.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/7
JOAN B. DOMÈNECH i JUAN RODRÍGUEZ
Tuba

 

Repetint l'èxit de la primera trobada amb professors a la ciutat de Tarragona, més de 25 alumnes assistiren a aquesta trobada amb Joan B. Domènech (professor de Tuba del Conservatori Superior del Liceu i Principal Tuba de l'OSV) i Juan Rodríguez (professor de les EMM de Sitges i del Prat del Llobregat).

 

La jornada va transcòrrer durant tot el dissabte dia 17 de gener a l'Escola i Conservatori de la Diputació de Tarragona. Joan B. Domènech va treballar amb els alumnes adults i de nivell mitjà i superior, mentre que Juan Rodríguez va treballar amb els alumnes de nivell elemental. 

 

La trobada va finalitzar amb un petit concert dels alumnes més joves que van delectar al públic assistent.

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/8
EDUARDO NOGUEROLES
Tuba

 

L'Eduardo Nogueroles és professor de tuba al Conservatori Professional de música de València. Que ell ens dediqués un dia va ser una experiència molt profitosa.

 

Durant el matí ens va oferir una classe col·lectiva on vam aprendre aspectes molt interessants sobre la rutina d'estudi. A la tarda, l'Eduardo ens va donar una conferència sobre l'evolució de la tuba, ensenyant-nos i deixant-nos provar antics instruments que van precedir a l'actual tuba.

 

La trobada tingué lloc el dissabte 21 de març de 2015 a l'Escola Superior de Música de Catalunya.

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6
MICHEL GODARD
Tuba

 

En aquest curs vàrem tenir entre nosaltres a Michel Godard, professor de Serpentó del Conservatoire National Supérieur de París.

 

Va ser un curs diferent i de gran interès, ja que Michel Godard és un intèrpret polifacètic amb una trajectòria àmplia en el món del clàssic, del jazz, de la música antiga i de la improvisació.

 

A més, vàrem tenir la oportunitat de conèixer la seva manera d’entendre la música, així com d’adquirir nocions bàsiques d'improvisació. També el poguérem escoltar improvisant amb el serpentó.

 

La trobada tingué lloc el dies 9 i 10 de maig al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i va comptar amb el suport de Yamaha.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4
ALFONSO MOLLÁ
Tuba

 

Aprofitant la col·laboració dels nostres companys d'Aetyb, Acatub organitzà aquest encontre Aetyb amb Alfonso Mollá (Professor de tuba i bombardí al Conservatori Superior d'Astúries), que tingué lloc a l'Escola Superior de Música de Catalunya el dissabte 14 de novembre de 2015.

 

Els 22 alumnes actius de la trobada varen gaudir dels consells d'aquest experimentat pedagog. La jornada s’organitzà amb sessions d’escalfament i tècnica col·lectives, així com un total de 6 classes individuals de diferents alumnes assistents al curs.

 

Aquesta trobada s'enmarcà dins el cicle d'encontres Aetyb.

 

HÈLÉNE ESCRIVÁ
Bombardí

 

Aquesta vegada hem tingut l’oportunitat de tenir entre nosaltres a una jove promesa que, amb tan sols 22 anys, ja ha guanyat nombrosos premis com el de la Fundació Yamaha i el de la Fundació Meyer. Hélène, a més, és convidada sovint a col·laborar amb orquestres de prestigi com l’Orquestra Nacional de l’Òpera de París o la Filharmònica de la Radio France.

 

En aquesta ocasió, a part del curs, també vam poder gaudir d’un recital molt especial que ella mateixa ens va oferir el dia abans, acompanyada de la pianista Celia Oneto.

Durant el curs, la jove solista va treballar amb els assistents col·lectivament i individualment de forma molt dinàmica.

 

El recital tingué lloc el dia 15 d’abril del 2016 a l’EMM de l’Eixample. El curs fou el dia 16 a l’Escola Municipal de Música del Prat del Llobregat.

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/7

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4
SHOICHIRO HOKAZONO
Bombardí

El 28 de març de 2017 ens tornà a visitar per segona vegada el prestigiós bombardí japonés Shoichiro Hokazono. Es va organitzar una classe magistral de 4 hores al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Un gran nombre d'alumnes de tots els nivells s'interessaren per conèixer de primera mà els consells de Hokazono qui posà tota la seva energia per atendre les demandes i dubtes dels assistents.

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5
OPUS 333
Quatuor de Saxhorns

El premiat i reconegut quartet de saxhorns ens visità a Barcelona els dies 7 i 8 de novembre de 2017 per oferir un curs i un recital que tingué lloc a l'Escola Municipal de Música de Nou Barris. El quartet està format per V. Desplantes, J. Daufresne, P. Wilbart, C. Morvan.

A més dels tubes i bombardins que acostumen a participar en aquests cursos, també es varen inscriure diversos conjunts de cambra. Es combinaren classes individuals amb col·lectives on es treballaren aspectes tècnics i de música de cambra.

 

Aquest curs comptà amb el suport d'Aitana Música, Willson, Fundació de la Guineu i l'EMM de Nou Barris.