ELS PROJECTES DE L'ACATUB

Al llarg de l'any els actes que realitza l'Associació Catalana de Tubes i Bombardins són molts i ben variats: el seu acte central és sens dubte la Tubada, on any rere any tubes i bombardins d'arreu de Catalunya participen en aquesta trobada. El Tubachristmas és la nostra trobada nadalenca on tots compartim una tarda tocant nadales. Finalment, els cursos i classes magistrals es van succeint al llarg de l'any per tal  de que els tubes i bombardins de Catalunya puguin tenir la millor formació que els hi podem oferir.

LA TUBADA

La trobada anual de tubistes i bombardinistes d’arreu de Catalunya nasqué el 2008 sota l’impuls del TooBass Quartet amb el pretext de difondre i potenciar l’existència i ús d’aquests instruments.

 

L’esperit de la Tubada resideix en demostrar que amb ganes de treballar i il·lusió tothom és capaç de fer música. Professionals i amateurs es donen cita en diferents poblacions del territori català per compartir una diada on el fet de tocar plegats va més enllà de la pròpia pràctica musical convertint la Tubada en un acte de reivindicació i en una festa que recupera el sentit comunitari de la música i la cultura.

 

Poblacions i ciutats com Ulldecona, Tarragona, Parets del Vallès, Barcelona, Vandellós-Hospitalet de l'Infant, Reus o Esparreguera han acollit aquesta iniciativa insòlita a Catalunya.

CURSOS I CLASSES MAGISTRALS

Professors d'aquí i de fora són els encarregats d'impartir els cursos i classes magistrals que l'Acatub organitza any rere any. L'Associació ha tingut l'honor de comptar amb professors de talla internacional com Shoichiro Hokazono, Bastien Baumet, Steve Rosse o Jim Self entre d'altres. També hem pogut gaudir dels coneixements dels tubes i bombardins de casa nostra com per exemple Rubén Zuriaga, Eduard Ruano, Toni Chelvi, etc...

 

Cada una dels cursos i classes magistrals estan pensats per a diferents nivells, per tal de  cobrir les necessitats de les futures generacions de tubes i bombardins de Catalunya.

TUBACHRISTMAS

El primer Tubachristmas de la història fou dirigit per Paul Lavalle a la plaça Rockefeller de la ciutat de Nova York el 22 de desembre de l'any 1974. Aquesta tradició iniciada fa ja 4 decàdes s'ha extès arreu del món.

 

Des de l'any 2010 el Tubachristmas es celebra també a Catalunya on, com no podia ser d'altra manera, es toquen arranjaments de les nadales més conegudes arreu. 

 

La nostra trobada nadalenca es porta celebrant ininterrompudament a la ciutat de Barcelona des de l'any 2010. L'any 2013, els tubes i bombardins de la diputació de Tarragona es varen sumar a la inciativa a la seva capital.